Žiadosť o víza do Kanady - Kanada.sk - Práca v Kanade, štúdium v Kanade, Víza

 

     years in business

 

 

 

1    1     1    1

 

 

Blog

Žiadosť o víza do Kanady

  • Slovensko má s Kanadou bezvízový styk pre krátkodobé cesty, takže pri pobyte do 6 mesiacov nie sú potrebné víza. Od novembra 2016 Kanada zaviedla pre návštevníkov prichádzajúcich lietadlom predcestovnú elektronickú autorizáciu eTA (Electronic Travel Authorization).
    Ak by záujemca chcel zostať v Kanade ako turista dlhšie ako 6 mesiacov, musí požiadať z Kanady o predĺženie pobytu na ďalších 6 mesiacov.
  • Slováci a Česi do 35 rokov môžu žiadať o Open Work Permit cez kanadsky vládny program International Experience Canada.
    Dané pracovné povolenie sa udeľuje na 1 rok, z Kanady je možné žiadať o jeho predĺženie o ďalší rok, pričom v tomto držiteľ nie je viazaný na konkrétneho zamestnávateľa.
    V súčasnom pandemickom období je však nutné, aby mal záujemca ešte pred odletom, písomnú ponuku z kanadskej firmy.
  • V prípade pracovných a študentských víz sa namiesto výrazu "víza" používa názov povolenie - Work Permit alebo Study Permit.
    Pri pracovnom povolení je potrebné mať najprv schválený Labour Market Impact Assessment z príslušného kanadského pracovného úradu.
    Pracovné povolenie je viazané na konkrétneho kanadského zamestnávateľa a udeľuje sa zvyčajne na obdobie 2 rokov.
  • Ak sa žiada o vysťahovanie do Kanady (Permanent Residence in Canada), podáva sa žiadosť sa o Imigračné víza (Immigrant Visa).
    Kto by chcel v Kanade žiadať o občianstvo (Canadian Citizenship), musí žiť v Kanade aspoň 3 roky ako Permanent Resident.
    Záujemcovia o emigráciu do Kanady, ktorí nie sú v Kanade na základe pracovných alebo študentských víz, musia žiadať o vysťahovanie mimo územia Kanady.
    Viď špecializované weby na emigráciu do Kanady (vysťahovanie do Kanady) - www.vystahovanie.sk alebo www.emigracia.sk.
 
 
 

Jamieson 

Pacifická hrebeňovka

Kern Services - preklady a tlmočenie

Poisťovňa Allstate vám ponúka kredit za roky poistenia v krajine vášho pôvodu s platným vodičským preukazom 

heli-skiing

hokej v kanade1

footer