Kanada pomáha vycestovať Ukrajincom - Kanada.sk - Práca v Kanade, štúdium v Kanade, Víza

 

     years in business

 

 

 

1    1     1    1

 

 

Blog

Kanada pomáha vycestovať Ukrajincom

Z dôvodu vojny na Ukrajine Kanada zaviedla oprávnenie na núdzové vycestovanie ukrajinských občanov do Kanady, tzv. Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET). Je to špeciálne oprávnenie na vycestovanie do Kanady pre Ukrajinských občanov a ich rodiny.

Ako funguje Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET)?

Ukrajinci, ktorí žiadajú o oprávnenie do Kanady, obdržia pozývací kód na vytvorenie vlastného účtu. V ňom vyplnia formulár na turistické, tranzitné alebo študentské víza. V rovnakom čase je možné požiadať o voľné pracovné víza do Kanady, tzv. Open Work Permit. CUAET je pre Ukrajincov bezplatné oprávnenie, je platné 10 rokov alebo do expirácie pasu, povoľuje cestovať do Kanady a z Kanady počas celej platnosti, je vybavovane na prioritnej báze a zároveň dáva možnosť žiadať o pracovne povolenie.

Kto môže požiadať o Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET)?

O povolenie CUAET môže ukrajinský občan žiadať ak ma platný ukrajinský pas alebo platný preukaz totožnosti. V prípade, že ukrajinský občan nemá ani jeden z týchto dokumentov, kanadský úradník môže určiť, že spĺňa podmienky a dočasný pobyt v Kanade. Do Kanady môžu vstúpiť aj ukrajinský občania, ktorí nie sú plne zaočkovaní. Musia však spĺňať zdravotné kritéria pre vstup do krajiny - karanténa a testovanie.


Aktuálne informácie nájdete na portáli Kanada.sk.

Jamieson 

Pacifická hrebeňovka

Kern Services - preklady a tlmočenie

Poisťovňa Allstate vám ponúka kredit za roky poistenia v krajine vášho pôvodu s platným vodičským preukazom 

heli-skiing

hokej v kanade1

footer